הייעוץ החברתי מתמקד בשיפור המיומנויות החברתיות של ילדים ובני נוער עם הסביבה הקרובה אליהם, ונועד לתת כלים להתמודדות עם מצבי יום יום שכיחים.
הייעוץ הפרטני מספק מקום מוגן, תומך ומקצועי, בו תוכלו לשוחח עמי על ההתמודדויות שלכם. מטרת הייעוץ היא לפתח הבנה טובה יותר של הצדדים השונים הלוקחים חלק במצבים המאתגרים אתכם, ולעזור לכם לפתח פרספקטיבה חדשה וכלים ישומיים, שיעזרו לכם להתמודד עמם בצורה מיטבית.
מן הנושאים השכיחים בייעוץ:
-
לחצים חברתיים במסגרת הבית ספרית ובחוגים
-
מעמד חברתי ותחושת שייכות
-
תקשורת בין הילד לבני גילו ובינו לבין הצוות החינוכי
-
המעבר מבית ספר יסודי לחטיבת ביניים
-
התמודדות עם הדימוי העצמי בגיל ההתבגרות
-
מיניות וקשר זוגי
-
תקשורת עם התא המשפחתי: ההורים והאחים
-
התנהלות במצבי לחץ: ניהול זמן וסדרי עדיפויות
ללמידה נוספת על הייעוץ לילדים ולנוער, גלגלו למטה:
כישורים חברתיים חשובים מאוד ליצירת תקשורת טובה
עם הסובבים אותנו. ככל שנלמד אותם מוקדם יותר, כך יהיה לנו קל בהמשך.
ייעוץ חברתי
לילדים נוער
מישהו לדבר איתו
מעבר מיסודי לחטיבת ביניים
לא להתמודד לבד עם חרם חברתי
להיות מקובל או לשקוד על הלימודים?
איפה אני יכול/ה להביא את עצמי לידי ביטוי?
איך להביע צרכים ורצונות בדרך מכבדת?
יחסים בין נערים ונערות
דימוי גוף
בגרות ובשלות מינית
בבית הספר
"מה אני רוצה?
דבר אחד: שילדיי יתחילו את היום בבית הספר עם חיוך, ושבדרכם הביתה החיוך הזה ישאר"
(הורה אוהב)
הורים רבים מביעים את המשאלה החשובה הזו, ובצדק. בית הספר הוא מרחב משמעותי מאוד בחייהם של ילדים ומתבגרים, שכן הם מבלים בו שעות רבות, וחשופים לאתגרים לימודיים וחברתיים כל העת.
כדי לצלוח את ההתמודדות היום- יומית עם חברים, מורים ואנשי צוות, אפשר וכדאי להשתמש במיומנויות תקשורת, שיסייעו לילדיכם ויתרמו לתחושת הרווחה הנפשית שלו.
שאלות עליהן הייעוץ מבקש לענות:
-
כיצד מתמודדים עם קונפליקט או אי הסכמות?
-
איך בונים אמון עם חברים ומורים?
-
איך כדאי לפעול כשמרגישים לא שייכים או בודדים?
-
איך פותרים מחלוקת שנוצרה עם תלמיד או מורה?
הייעוץ מציע כלים נגישים לילדים ולנערים להתמודדות עם אתגריהם החברתיים, תוך התמקדות בשפה גישורית, הבנת והעברת מסרים בצורה מגייסת, הקשבה כנה, בחירת תגובה רצויה ועוד.
אחר הצהריים
יום הלימודים הסתיים. הילדים הגיעו הביתה, אכלו ארוחה חמה, נחו ועכשיו הם מתארגנים לצאת חוג או לתנועת הנוער. עם אילו חוויות הם ישובו הביתה?
במרחב המיוחד הזה של פעילויות בשעות אחר הצהריים, יש לילדינו את ההזדמנות להפגין את כישוריהם הייחודיים, להתחזק ולהתעצם. אך לצד אלה, ילדינו נדרשים לתפקד כחלק מקבוצה ולפעול לפי הקודים המקובלים בה.
הייעוץ החברתי מציע דרכי פעולה יישומיות המותאמות לצרכיהם הייחודים של הילדים והנערים.
אז איך הייעוץ יכול לסייע לילדיכם?
אני מאמינה בלמידה דרך התנסות: על ידי שיח ממוקד ותרגול של מצבים חברתיים רלוונטיים, ניתן לסייע לבני נוער להתמודד טוב יותר עם אתגרים יום יומיים.
בייעוץ נבחן את אופני ההתמודדות הקיימים של ילדיכם, ובהתאם נציע כלים חדשים שיסייעו להם ויתרמו לתחושה טובה ולחוויות הצלחה בזירה החברתית.
כדי שילדינו יוכלו ליהנות מפעילות נעימה, חשוב שיוכלו להביא את עצמם לידי ביטוי, תוך שהם שהם מקיימים תקשורת מיטבית עם משתתפי הקבוצה ועם המדריכים.
עם החברים
מעטפת חברתית תומכת נמצאה כחשובה מאוד לחוסן האישי שלנו. כדי שהקשרים החברתיים שלנו יתחזקו וישמרו, יש להתמיד בטיפוח שלהם.
המשימה הזו לעתים לא פשוטה. בגיל ההתבגרות נערות ונערים עסוקים בהשוואה שלהם לאחרים מבחינת מראה, הישגים, כישורים, יכולות וסמלים. ההשוואה היא אנושית, אבל לא תמיד מניבה תוצאות חיוביות.
מה חשוב?
אז מה עושים בפועל?
במפגשי הייעוץ יינתנו כלים שיסייעו לחיזוק ההערכה העצמית והביטחון העצמי של ילדיכם, ולצדם יוצעו כלים שימושיים להתנהלות טובה בחברה:
-
איך לשפר את יכולת ההקשבה?
-
איך לבטא את עצמנו בצורה מקרבת ולא מרחיקה?
-
איך להגיב בצורה שמשקפת את הצרכים שלנו?
-
איך להתייחס למריבה או ויכוח שהייתי חלק מהם?
-
כיצד נבחין בחוזקות ובכישורים שלנו ואיך נביא אותם לידי ביטוי?
חשוב מאוד לסייע למתבגרים לחזק את ההערכה העצמית שלהם ולהיות מודעים לאיכויות שלהם. בעיניי, אין נער או נערה שאין להם לפחות כמה כאלה.
מודל הייעוץ לנוער
פגישת ההיכרות מתחלקת לשניים:
בחלק הראשון נקיים שיחה משותפת בה ינכחו הנער/ה והוריו/הוריה, כדי לנסות ולהגדיר מטרה משותפת לייעוץ.
החלק השני יוקדש לשיחה בין הנער/ה לביני לצורך העמקת ההיכרות בינינו ואיתור הצרכים הייחודיים לו או לה.
מניסיוני, להורים ישנו חלק קריטי בתמיכה בתהליך הייעוץ. המעורבות שלכם חשובה מנשוא, ובלעדיכם לא נצליח לחולל את השינוי הרצוי.
מתוך ההבנה הזו, המודל שלי מציע שלאחר שלושה מפגשים אפגש עם ההורים לשמוע על תחושות ומחשבות מהחודש שחלף מתחילת התהליך המשותף שלנו, והן כדי לשתף בתהליך מנקודת מבטי. בהמשך נפגש שוב לאחר ששת המפגשים שחלפו, יחד עם הנער/ה לשיחת שיתוף בנעשה עד כה, עם מחשבות קדימה.
אמון הוא יסוד חיוני בייעוץ. כדי שנוכל להגיע לתובנות משמעותיות אני זקוקה לפתיחות שלכם ושל ילדיכם, והיא יכולה להתאפשר רק אם כולנו נרגיש בטוחים במרחב של הייעוץ. לכן, חשוב לי להדגיש שאני מחויבת לסודיות מקצועית- כל מה שיאמר בחדר נשאר בינינו (להוציא מקרים חריגים).
הייעוץ מבוסס על גישות ייעוציות, פסיכו-חינוכיות ועקרונות מעולם הגישור ומשלב שיטות וכלים שנמצאו יעילים מחד לחיזוק התקשורת הבין אישית ואת המסוגלות לנהל מערכות יחסים ומאידך שם דגש על טיפוח תחושת מסוגלות והערכה עצמית אצל נוער.